Voor 12:00 besteld = vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €150

Voor 12:00 besteld = vandaag verzonden Gratis verzending vanaf €150

Heera Black mustard Seeds-100gm

1,05

  • Kruidige kick: Zwarte mosterdzaadjes zijn wat scherper en aromatischer dan gele mosterdzaadjes (die in de Westerse keuken meer bekend zijn). Wanneer ze heel worden gebruikt, geven ze een subtiele crunch en pittige smaakexplosie als je erop bijt, maar meestal worden ze eerst in olie verhit waardoor ze een milder, geroosterd aroma krijgen.
  • Gebruik in gerechten: In de Indiase keuken is de typische volgorde: verhit olie of ghee, doe er een theelepel mosterdzaad in en wacht tot ze poppen. Ze springen dan open, een teken dat de pittige oliën vrijkomen. Dan voegt men andere ingrediënten toe (kerrieblad, komijn, ui etc.). Deze techniek – tadka – wordt gebruikt voor linzengerechten (dal), curries, sambar (Zuid-Indiase soep) en ook om bv. gekookte aardappels op smaak te brengen.
  • Inleggen en marineren: Mosterdzaad is onmisbaar in veel Indische pickles. Samen met azijn, zout en andere specerijen fermenteert/inlegt men bijvoorbeeld mango, lime of gemengde groenten. De zaden zwellen op en geven hun scherpe smaak aan het zuur, wat de pickle zijn karakteristieke punch geeft. Ook in sommige westerse pickles en sauzen (zoals mosterd zelf) wordt zwart mosterdzaad gebruikt vanwege de intense smaak.
  • Gezondheid & voedingsstoffen: Mosterdzaadjes bevatten selenium en magnesium, mineralen die ontstekingsremmend kunnen werken. Ook zitten er omega-3 vetzuren in (goed voor hart en bloedvaten) en zijn ze rijk aan antioxidanten. In de kruidengeneeskunde worden mosterdkompressen gebruikt tegen spierpijn vanwege de warmte die ze genereren.
  • Keukentips: Combineer mosterdzaad regelmatig met kurkuma – deze twee gaan vaak hand in hand, bijvoorbeeld bij het kruiden van augurken of het maken van een authentieke kruiden-basis voor curry. Let op de temperatuur: de olie moet heet genoeg zijn dat de zaden direct gaan dansen/poppen, anders kunnen ze bitter blijven en niet openen. Maar laat ze niet verbranden, want dan worden ze ook bitter; zodra het poppen afneemt direct vervolgstappen doen (bijv. ui toevoegen om de pan wat af te koelen).
  • Wereldkeuken: Buiten de Indiase keuken vind je zwart mosterdzaad terug in bijvoorbeeld Ethiopische bereidingen (niter kibbeh gekruid boter) en in bepaalde Oost-Europese ingelegde groentes. Je kunt Heera mosterdzaad dus veelzijdig inzetten, ook om je eigen mosterd te maken: kneus de zaadjes en meng met azijn en smaakmakers voor homemade wholegrain mustard.

Product is not for delivery

Categorie: KRUIDEN

Merk: No Brand

Categorie:

Beschrijving

Productbeschrijving: Heera Zwart Mosterdzaad (100 g) brengt een belangrijk element van de Indiase keuken naar uw kruidenrek. Deze kleine, donkere mosterdzaadjes – ook wel bekend als rai – staan bekend om hun sterke, pittige aroma dat vrijkomt zodra ze verhit worden. Ze geven een warme, enigszins nootachtige en scherpe smaak aan gerechten. Zwart mosterdzaad wordt vaak gebruikt in authentieke kruiden-bereidingen: bij het temperen (tadka) van curry’s en dals (het laten spetteren van specerijen in hete olie als smaakbasis), in pickles (ingelegde groenten) en chutneys. De Heera-kwaliteit garandeert versheid en hoge zuiverheid, zodat de zaden goed zullen poffen en hun volle smaak afgeven bij gebruik. Of u nu Zuid-Indiase gerechten bereidt waar mosterdzaad een hoofdrol speelt, of zelf mosterdsaus wilt maken, met Heera Black Mustard Seeds voegt u een krachtige, traditionele smaakmaker toe aan uw keukenarsenaal.